PROGRAMMA VROUWEN FEEST 2020

Senneheld van NoArt (3)
Senneheld 1135

Zaterdag 14 maart

Auw Sjoel, Lindenstraat 17

Georganiseerd door interculturele vrouwengroep Vrauwe vöär Vrauwe Vaals

*14.00  Ontvangst en Tombola Bonnen

*14.10  Welkomstwoord van Vrauwe vöär Vrauwe

*14.15  Senneheld: gedichten en muziek door Theater SCHOONHEID

*14.30  Het verrassende verhaal van de gevluchte vrouw Sanja Bundalo

*14.40  Mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen

*15.45  Line Dancers 50+

*16.00  Uitreiking SENNEHELD Huldiging Prijs 2020 aan een gevluchte vrouw

*16.10  Bekendmaking winnaars Kleine Tombola

*16.30  Lezing door bekende politicus LILIANNE PLOUMEN, van SheDecides   

*16.50  Mogelijkheid om hierover te reageren en vragen te stellen

*16.55 -17.00  Afscheidswoord door de groepsleden van Vrauwe vöär Vrauwe

*** facebookpagina: VrauwevoarVrauwe

Vrauwe vöär Vrauwe is trots op al deze deelnemers, maar wil toch nog de andere bedrijven, organisaties, instanties en vrouwen motiveren om ook deel te nemen aan de Vaalse Vrouwenweek. Door de Vaalse vrouwen gedurende deze week extra in het zonnetje te zetten met een eigen activiteit of op een persoonlijke manier, wordt de Vaalse Vrouwenweek een Vaals succes waarvan alle inwoners en bezoekers kunnen genieten. Dat is Burgerkracht!

Ook dit jaar zal bij de afsluiting van de Vaalse Vrouwenweek de “SENNEHELD Huldigingsprijs” van Vrauwe vöär Vrauwe worden uitgereikt aan een moedige Vaalse vrouw. Dit zal gebeuren op 10 maart in samenwerking met de groep Leven Geeft Leven, die zelf ook drie winnaressen geschenken zal overhandigen. Dit vindt plaats tijdens de  Vrauwe vöär Vrauwe Feestmiddag van 14.00 tot 17.00. Deze interculturele feestmiddag wordt met buitenlandse en Nederlandse hapjes, theater, literaire en politieke lezingen, muziek en nog veel meer verzorgd.

Weet U of U ook een eigen activiteit wilt gaan doen? 

Degenen die met een activiteit de Vaalse Vrouwenweek tot een prachtige week willen maken, kunnen dat aan Vrauwe vöär Vrauwe doorgeven, zodat we daar nog eens extra aandacht aan kunnen besteden, zowel in Vaals als ook in Nederland en over onze grenzen. Voor meer informatie, het vermelden van een activiteit en eventuele sponsoring van de Interculturele Feestmiddag kunt U ons vinden op onze facebookpagina Vrauwe voar Vrauwe en onze website www.vrauwevoarvrauwe.com

Sponsoring Vrouwenweek Vaals 

UW LOGO OF LINK HIER?

SPONSOREN EN DEELNEMERS 

ah-logo      No photo description available.

zij-actief-logo-vaals Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

heuvelland_logo-lang_rgb_klein Metta-Phore massagesMetta-Phore

U WILT HIER OOK KOMEN TE STAAN?

DAT KAN!! ALS SPONSOR VAN DE INTERNATIONALE VROUWENWEEK FEESTMIDDAG, waarbij de tweede SENNEHELD HULDIGINGSPRIJS zal worden uitgereikt door Vrauwe vöär Vrauwe.

Sponsorenwens melden via touchingtherose@gmail.com 

Donatie in nature? Dat kan! Neemt u even contact op via bovenstaande mail, aan Werkgroep Vrouwendag, dat u de feestmiddag wilt sponsoren.

Sponsoring Vrouwenweek Vaals

Wij zijn een interculturele vrouwengroep, waarin alle culturen, ook de Nederlandse vertegenwoordigd zijn. Onze groep is genaamd ‘Vrauwe vöär Vrauwe’ en werd in mei 2016 opgericht door een Nederlandse en een gevluchte vrouw met o.a. als doel de jaarlijkse participatie van Vaalse vrouwen bij de viering van de Internationale Vrouwendag op 8 maart te bevorderen. Dit willen we bereiken door met organisaties/instanties binnen Vaals en anderen vrouwengroepen in Nederland samen te werken.

In Nederland is de dag al over de 10o keer gevierd, voornamelijk in de Noordelijke Provincies. In Limburg wordt er echter weinig aandacht aan deze bijzondere dag besteed. Daarom zijn wij, in navolging van andere gemeenten, bezig met het organiseren van een 5 tot 7 daagse Internationale  Vrouwenweek in Vaals.

Bezoekersaantallen en beoordeling

De Internationale Vrouwendag wordt als feestdag over de hele wereld gevierd.

Op dit moment zijn wij volop bezig met de voorbereidingen van het evenement. We hebben een reeks interessante activiteiten vanuit diverse hoeken van onze Vaalse samenleving op ons programma staan. Via de Internationale Vrouwenweek Vaals worden minimaal 1000 bezoekers bereikt. Er staat voor alle vrouwelijke doelgroepen, jong en oud, een activiteit op het programma. Dit is mede mogelijk geworden door de actieve deelname van zowel kleine als grote Vaalse bedrijven, organisaties en instanties.

Samen delen en samen doen past ook  binnen de visie van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De Internationale Vrouwenweek Vaals is een week van ontmoeting; vrouwen maken kennis met elkaars cultuur, achtergrond en levenswijze. Door dit  samen te doen ontstaat persoonlijk contact en wordt betrokkenheid en verbondenheid gerealiseerd. Dit leidt voor menig vrouw tot participatie in de directe eigen Vaalse leefomgeving of juist gericht op de persoonlijke ontwikkeling. Met de vrouwenweek willen we ondersteuning geven vrouwen te inspireren, activeren, helpen participeren en vorm geven in hun samenleving.

Vrauwe vöär Vrauwe is een burgerinitiatief. Om deze activiteiten tijdens de Vrouwenweek mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van eventuele subsidies en sponsoring. De gemeente draagt ons hierin een warm hart toe en de voorbereiding en uitvoering van het programma van de vrouwenweek wordt door vrijwilligers gedaan. Om een kwalitatief goed programma neer te zetten dat toegankelijk is voor alle vrouwen, rekenen we ook op steun van de lokale en regionale bedrijven.

Sponsoring van de Internationale Vrouwenweek Vaals is een tweerichtingsverkeer. U als sponsor maakt het mogelijk dat wij ons kunnen inzetten voor de participatie van vrouwen in de gemeente Vaals. Tevens integreert uw bedrijf zich op deze wijze binnen de ontwikkelingen die door burgers in beweging worden gezet, waar door uw onderneming haar waarde vergroot en herkenbaar wordt voor de Vaalse samenleving.

Dankzij uw bijdrage kan dit kleurrijk evenement een succes worden voor alle Vaalser deelnemende vrouwen!

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Vrouwendag

Secretariaat Vrauwe vöär Vrauwe Vaals

============================================================

2017-DEELNEMERS/SPONSORS INTERNATIONALE VROUWENWEEK

INTERNATIONALE VROUWENWEEK VAALS 2017 MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

gemeentevaals  heuvelland_logo-lang_rgb_klein  logo-kopermolen  zij-actief-logo-vaals  medfit_logo  vtv-vaals  vereinshoes  logo-cimarella  st-pauls-kirche01  ah-logo  hema-logo

THEEROOS & THOMASHUIS & THEATER OP MAAT & AVEC PLAISIR  & DNT ART & & TAI CHI KROESE & VTV SPORT & St. PAULUSKERK & HANS CRUTZEN

ONDERSTEUNENDE SPONSOREN:

logo-beginmetadomein-holset-wijn

http://www.beginmeta.nl/

https://www.domeinholset.nl/wijnen/

Café en Patisserie Jehl in Vaals

 

Aanbod 2017 voor sponsoren

Optie 1

Als u besluit een financiële bijdrage te doen, wordt dit op onze website: https://vrauwevoarvrauwe.com

En onze facebook:

https://www.facebook.com/VrauwevoarVrauwe

genoemd met een link naar de website van uw bedrijf. U kunt tot 4 maart 2017 uw bijdrage leveren.

Optie 2

Indien u voor minimaal 150 euro bijdraagt, kan tevens, behalve de link op de website, ook uw logo op de flyers en van het evenement komen te staan. Daarmee draagt u niet alleen uw steentje bij aan de saamhorigheid in onze stad, maar heeft u tevens een mooie kans uw naamsbekendheid te vergroten! De flyers, die in Vaals en omstreken, België en Duitsland zullen worden verspreid, maken zichtbaar dat u als sponsor deze Vrouwenweek 2017 mede mogelijk maakt. Voor deze optie is de deadline woensdag 22 februari 2017. Hoe eerder u bijdraagt, hoe meer flyers met uw logo worden afgedrukt.

Welke activiteiten sponsort U hiermee concreet?

Juist omdat we hebben gekozen voor toegankelijkheid werken we laagdrempelig en met een gesloten beurs, waardoor er nog een aantal vaste posten, zoals o.a. huurkosten, open blijven staan. Door een post te sponsoren, promoveert u uw bedrijf tijdens de eerst Internationale Vrouwenweek in Vaals.

De gemeente Vaals neemt in ieder geval de drukkosten voor hun rekening.

U ondersteunt concreet:

  • Oecumenische Viering in de St. Pauluskerk
  • De Feestelijke Opening in de Kopermolen
  • Een Lezingenreeks (door o.a. vrouwen uit de politiek & natuurlijke geneeskunde & vrouwenwelzijn)
  • Workshops (activiteiten voor meiden en Avec Plaisir Koor)
  • Optredens(van Vaalser musici)
  • Klederdrachtenfeest (feest waarin alle culturen van Vaals samenkomen)
  • Krachtige Vrouw Prijs (voor een vrouw die vanuit een moeilijke levenssituatie is gegroeid en krachtiger is geworden)

We zijn ervan overtuigd dat het een succesvol eerste viering wordt.

Doet u mee? Wordt u ook een van de sponsoren van Internationale Vrouwenweek Vaals?

Dankzij uw bijdrage kan deze kleurrijk evenement plaatsvinden!

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Vrouwendag

Secretariaat Vrauwe vöär Vrauwe Vaals