BURGERINITIATIEF VRAUWE VÄÖR VRAUWE

Wij zijn een burgerinitiatief van en voor vrouwen en tevens een interculturele vrouwengroep te Vaals. We werken in verschillende werkgroepen, al naar gelang de emancipatiewensen van de vrouwen. Onze droom is ooit een Wethouder voor emancipatie in Vaals te hebben.

In 2017 organiseerde de werkgroep Vrouwendag onder leiding van mevr. Imma Amongin de eerste Vaalse Vrouwenweek met het thema ‘Vrouwen Onderweg’. We konden samen met AlbertHeijn de jaarlijkse Senneheld Huldigingsprijs 2017 uitreiken aan mevr. Hülya Tastekin.

Eveneens had mevr. Maria Pequero een werkgroep ‘Leven geeft Leven’ opgebouwd, die inmiddels zoveel succes heeft, dat de groep nu geheel zelfstandig het nest van de vrouwengroep heeft verlaten.

Een thema dat ons bezighoudt en waaraan we proberen vorm te geven is het stoppen van Geweld tegen Vrouwen. De winnares van de Senneheld Prijs 2018 wil hier samen met ons aan werken.

Dit jaar -2018- organiseert de werkgroep Vrouwendag een Interculturele Feestmiddag met als thema ‘Burgerkracht tot initiatief’. We zullen weer, dit keer in samenwerking met Leven Geeft Leven Vaals, de Senneheld Huldigingsprijs 2018 aan een oudere 65+ Vaalse Vrouw uitreiken.

 

Zin om lid van de vrouwengroep te worden en deel te nemen aan een werkgroep of er zelf een op te richten binnen de vrouwengroep? Geeft u zich dan op via een email naar: vrauwevoarvrauwe@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s